Kat & Ko Kattenpension Informatie

Na het jaren lang verzorgen van huisdieren van buren, vrienden , familie en kennissen tijdens de vakanties, zijn wij in 2012 met Kattenpension Kat & Ko begonnen.

Na uitgebreid onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat het op kleine schaal opvangen van dieren binnen een huiselijke sfeer het prettigst voor ons is maar ook vooral voor de dieren zelf. Op deze manier hebben wij voldoende tijd over om de logees de aandacht en verzorging te geven die zij verdienen.

Kattenpension Kat & Ko - De strandkamer

Ons kattenpension is gelegen in de stal die direct verbonden is met het huis, zo kunnen wij op ieder moment van de dag een oogje in het zeil houden. De ‘stal’ beschikt over 16 verschillende katten verblijven. Zomers is het heerlijk koel in de verblijven en ’s winters een aangename huiskamer temperatuur dankzij de vloerverwarming.

Kattenpension Kat & Ko onderhoudt goede relaties met de plaatselijke dierenarts voor de juiste veterinaire begeleiding.

Medicatie en eigen voer zijn binnen onze opvang geen enkel probleem. Wij zien er op toe dat de medicatie op de juiste tijd en wijze wordt toegediend.

Onze katten voeren wij met Royal Canin, dit is een hoogwaardig voer in brok. Uit onze ervaring blijkt dat katten het hier uitstekend op doen en over het algemeen vinden zij het ook erg lekker. Wij staan open voor het mee brengen van eigen voer. Het is in sommige gevallen beter om het dier zijn eigen vertrouwde dagelijkse voeder patroon aan te houden.

Wij zijn in het bezit van voldoende dekens, mandjes, krabpalen etc. Eigen spullen mogen mee gegeven worden.

Kattnepension Kat & Ko - De boskamer

Dagindeling bij het Kattenpension

’s Morgens om 8:00 uur beginnen wij met het schoonmaken en desinfecteren van alle verblijven. De kattenbakken worden verschoond. De voer en waterbakken worden verschoont en ververst. Waar nodig worden kleedjes vervangen en gewassen.

Om een uur of 10:30 is het tijd voor persoonlijke aandacht, even lekker kroelen en knuffelen. Een mooie tijd voor het personeel om alle dieren goed te observeren. Het ene dier zal hier meer behoefte aan hebben als het andere.

Om een 3 uur worden alle verblijven nog even nagelopen. voer/water waar nodig aangevuld en schoongemaakt.

De katten zitten met maximaal 5 katten in een kamer. Dit zorgt er voor dat ze allemaal voldoende persoonlijke ruimte hebben

Er is een buitenruimte voor iedere kat. Deze staat open, mits het weer het toe aat.

’s Avonds gaan wij alle gasten nog even welterusten wensen en controleren wij of alles in orde is. Zo kunnen we met een gerust hart gaan slapen.

Het regelement van Kattenpension Kat & Ko